Check-in date cannot be in the past!
Check-out date has to be after check-in date!
{{ numGuests }} gäst gäster

Nimbys gäng

Välkommen till Nimby och hans gäng! Här kan du läsa om alla roliga figurer som finns på Skeppet. Har du riktigt tur kanske Nimby och hans bästa kompis Boris kommer och visar upp sig.

Vattendraken Nimby

Ålder: 11 år
Art: Vattendrake
Bakgrund: Nimby fastnade i isen för 65 miljoner år sedan tillsammans med sina båda föräldrar Carla och Vinno. När isen släppte sitt grepp om familjen slog de sig till ro i en grotta utanför undervattenssamhället Aldea. Inne i den djupa grottan ligger en stor skatt begravd.
Egenskaper: Orädd och städigt på jakt efter nya äventyr. Nimby har en stor portion humor och livsglädje, vilket lätt smittar av sig på hans omgivning. Nimby är också van att försvara sig själv med både styrka och list och han är en snabb simmare. Som alla andra vattendrakar kan Nimby vistas på land och spruta eld så länge han är ovanför vattenytan.
Favorit i leklandet: Rutschbanorna
Favoritmat: Drakburgare
Favoritdryck: Koralljuice
Stjärntecken: Vattuman
Musik: Gillar svängiga poplåtar

Mamma Carla

Ålder: 110 år
Art: Vattendrake
Bakgrund: Carla är uppvuxen i en fin drakfamilj, även om det inte riktigt märks på henne. Redan i ungdomsåren träffade hon Vinno och blev imponerad av hans manlighet och förmåga att hålla jättekrokodilerna på avstånd. Precis som Nimby fastade Carla i isen och vaknade upp i nutiden.
Egenskaper: Det första som slår en när man möter Carla är hennes klantighet. Hon är en mycket god mor, men har svårt att hålla ordning vilket ofta ställer till det.
Favorit i leklandet: Carla leker inte i leklandet, men bjuder ibland Nimby och hans kompisar på mat där.
Stjärntecken: Tvilling

Tom och pirayagänget

Ålder: 13 år
Art: Människa (sjörövare)
Bakgrund: I Toms kropp rinner anrikt sjörövarblod. Hans förfäder har rövat på de sju haven och den störste av dem, Willy den vilde, var ägare av en stor piratskatt som han glömde i en undervattensgrotta. Willy lät rita tre kartor till skatten. Först då de tre kartorna sätts samman kan den exakta platsen för skatten utläsas. Tom har i hela sitt liv jagat dessa legendariska kartor till skatten.
Egenskaper: Tom är en riktig tuffing och har levt sina 13 år som sjörövare. Fastän att han är så liten, räds han inte för att dra sitt svärd och gå in i en duell. Han är en mycket god simmare och kan hålla andan förvånansvärt länge.
Favoritmat: Pizza di mare (pizza från havet)
Favoritdryck: Pirat-cola
Stjärntecken: Vädur
Musik: Tom föredrar rockmusik och dunka-dunka.

Pappa Vinno

Ålder: 113 år
Art: Vattendrake
Bakgrund: Vinno har växt upp till en kraftfull och stolt vattendrake, vilket lockar många beundrarinnor. En ung vattendraksflicka fick honom att mjukna lite extra. Givetvis handlade det om Carla, vars genomskärande blick frätte sig in till Vinnos hjärta.
Egenskaper: Vinno är händig men också väldigt hungrig. Med sin stora starka kroppshydda bygger han snabbt upp en respekt hos de han möter. Med åren har han blivit lite vresig, men i grund och botten är han väldigt godhjärtad.
Favorit i leklandet: Vinno är mer utav en byggare och vaktmästare än en som leker.
Stjärntecken: Skorpion

Djuphavsgrodan Izzy

Ålder: 12 år
Art: Djuphavsgroda
Bakgrund: Djuphavsgrodor har stora familjer och Izzy är ett av 16 barn.
Egenskaper: Izzy har berikats med talets gåva och är en sån kille som besegrat pirater med munnen, om ni förstår vad jag menar. Det är helt enkelt mycket snack och lite verkstad. Å andra sidan är Izzy väldigt rolig och har ett utmärkt sinne för humor. Han har även en rätt tuff fasad och förefaller rätt självsäker och modig.
Favorit i leklandet: Bollkanonerna
Favoritmat: Våfflor från de sju haven
Favoritdryck: Havsnektar
Stjärntecken: Jungfru
Musik: Det blir schlagermusik om Izzy får välja.

Vattentrollet Sandy

Ålder: 11 år
Art: Vattentroll
Bakgrund: Sandy är ett vattentroll och bor tillsammans med sina jobbiga småsyskon och mamma och pappa. Vattentrollen är ett urgammalt släkte som bott i havets grottor sedan urminnes tider.
Egenskaper: Sandy är den smarta, spralliga tjejen som alltid hänger med på allt. Hon är orädd och har lätt för att prata med allt och alla. En av Sandys stora passioner är att dansa disco och hon försöker ibland få med sig Nimby på en svängom. Sandy är även den snabbaste simmaren i gänget, vilket hon gärna visar upp.
Favorit i leklandet: Studsmattorna
Favoritmat: Ocean-tacos
Favoritdryck: Trollsaft
Stjärntecken: Kräfta
Musik: Allt som går att dansa till!

Glufsen Boris

Ålder: 10 år
Art: Glufs
Bakgrund: Boris bor tillsammans med sin glufsfamilj inne i Aldeas centrum. Glufsar liknar flodhästar, med de lever helt under vattnet. De är berömda för sin förmåga att leta rätt på mat och sötsaker, tack vare spröten som sitter på huvudet.
Egenskaper: Helt klart saknar Boris lite finmotorik, vilket ofta resulterar i att han gör bort sig. Lyckligtvis bjuder han gärna på sig själv och skrattar åt sina egna små misstag. Boris har en varm personlighet och är lojal. Däremot vore det inte helt rätt att kalla honom för modig. Han står upp vid sina kompisars sida, men vore det upp till Boris så skulle han sticka direkt det blev farligt.
Favorit i leklandet: Bollhavet
Favoritmat: Tårta och fiskpinnar
Favoritdryck: Milkshake
Stjärntecken: Fisk
Musik: Boris föredrar lugn harmonisk musik

Utforska!

Öppettider

Öppettider

Öppettider

  • Lördag 10.00 - 17.00
  • Söndag 10.00 - 16.00

Avvikande öppettider

  • Lör 11/1 10.00 - 19.00