Check-in date cannot be in the past!
Check-out date has to be after check-in date!
{{ numGuests }} gäst gäster

Nimbys historia

Välkommen till den livliga lilla byn Aldea
I Aldea bor vattendraken Nimby med sin familj, långt under vattenytan. Nu kanske du tror att Aldea är en vanlig by med skola, affär och gröna bakgårdar. Nej, Aldea är något helt annorlunda, något mycket mer spännande!

Nimby och hans föräldrar har bosatt sig i en grotta i utkanten av den vackra undervattensbyn. Här lever invånarna ett enkelt men rikt liv. Husen är finurligt byggda och sjögräs, korallrev, stenar och grottor blir med fantasi leksaker.

Du kanske tycker att det är konstigt att de väljer att bo lite utanför alla de andra i byn? Då ska jag berätta för dig varför det blev så. Pappa Vinno och mamma Carla är kanske inte riktigt som alla andra mammor och pappor. Vinno är mer känd som ett stort matvrak än ett socialt fenomen, och mamma Carla har lite svårt att vara med de andra mammorna. Hon vill så väl, men hennes klantighet ställer ofta till problem.

Men – det finns också en annan förklaring varför de bor i denna grotta. Kan du lova att inte berätta om den här hemligheten för någon? Är det riktigt säkert? Bra – då ska jag berätta! I grottan gömmer sig inte bara Vinno, Carla och Nimby. Här finns också en stor skatt, långt inne i grottans virrvarr av gångar. Mest troligt rör det sig om en gammal piratskatt som gömts och fallit i glömska.

Nimby älskar att leka
Har du ibland känt dig lite ensam? Då är du inte ensam – så har nog många känt ibland, inte minst Nimby. Och när man är 11 år så är det inte så lätt. Men även om han ibland känner sig lite utanför så blir han lycklig av att leka. Han älskar att leka! Och pappa Vinno vill att Nimby ska vara glad och de bygger tillsammans en egen lekplats en bit från grottan. Där finns rutschkanor som slingrar sig runt korallreven, färgglada bollhav, rör att krypa i, studsmattor att hoppa på, ja till och kanoner att leka med.

Och gissa om de andra barnen i Aldea blev avundsjuka på Nimby! De sneglade då de simmade förbi och ville så gärna leka de också. Och Nimby delar gärna med sig av sina leksaker. Självklart ska också de andra få leka här! Vips så har han också fått många nya vänner att leka med. Och nu ska du få höra lite mer om hans allra bästa kompisar.

Nimbys kompisgäng
Det första kompisen jag ska berätta om är den glada men lite fumliga Boris. Boris är något så ovanligt som en glufs, ett undervattensdjur som närmast påminner om en flodhäst. På huvudet har Boris långa, gröna spröt som han använder då han är på jakt efter godsaker. Han älskar mat, men äter mycket hellre tårta än broccoli, och det kan man kanske förstå när man ser honom.

De andra kompisarna som du ska få höra mer om är dels djuphavsgrodan Izzy. Han är inte svår att missa. Han må vara liten till sin storlek, men munnen är desto större och Izzy älskar att höras och synas. Han solar sig gärna i den stjärnglans han tycker sig förtjäna. Sedan har vi Sandy – tjejen i kompisgänget. Hon älskar sång och musik och livar gärna upp stämningen med discodans.

Ja, tänk så olika de är. Men det är kanske just därför som de trivs så bra ihop! De kan leka dagarna i ända och tiden flyger iväg. Boris, som är lite rädd för hög fart, leker gärna i bollhavet medan Izzy är mer fascinerad av kanonerna. Sandy gillar fart och fläkt och leker allra helst på studsmattorna. Och lilla Nimby har svårt att välja en favorit, men han har svårt att motstå farten i rutschbanorna.

Piraten Tom
Livet under vattenytan kanske framstår som idyll utan faror, men det är inte riktigt hela sanningen. För ovan vattnet guppar ofta en liten båt. Och i båten hittar vi den lilla piraten Tom. Hans pappa är ingen mindre än den store sjörövarkungen Willy den Vilde.

Willy är känd för sin fantastiska skatt som han noggrant gömt i en undervattensgrotta. Det är många som varit på jakt efter den här skatten som Willy gömt, men tiden har sopat igen de flesta spåren. Och nu har det gått så lång tid att skatten nästan helt fallit i glömska. Tom har däremot hört sagan om skatten ända sedan han var en liten, liten pojke. Och han är fast besluten om att finna skatten. Tom har pusslat ihop ledtrådar som hans pappa lämnat efter sig och alla spåren pekar mot Aldea. Och kanske är det just mot grottan där Nimby och hans familj bor…

Utforska!

Öppettider

Öppettider

Öppettider

  • Lördag 10.00 - 17.00
  • Söndag 10.00 - 16.00

Avvikande öppettider

  • Lör 11/1 10.00 - 19.00